Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης


Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τους Δήμους που θα αρχίσει από το 2018-19 να υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή
1. Στις 23 Απριλίου δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση που ορίζει τους Δήμους που θα αρχίσει από την επόμενη σχολική χρονιά να υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Μόλις σε 184 από τους 325 Δήμους της χώρας θα υλοποιηθεί η Δίχρονη για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019! Οι συγκεκριμένοι Δήμοι καλύπτουν μόλις το 32% του πληθυσμού της χώρας! Η πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων, στα οποία συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο ποσοστό προνηπίων και νηπίων, είναι έξω από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Υπ. Παιδείας. Εκτιμάμε ότι πάνω από το 75% των προνηπίων θα μείνει τελικά εκτός Δήμων που θα υλοποιηθεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Χαρακτηριστικά, εκτός της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής μένουν οι Δήμοι: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου, Ρόδου, Χίου, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Περιστερίου, Βόλου, Αγρινίου, Κοζάνης, Χαλκίδας, Θήβας, Άρτας κ.ά.
2. Οι περιοχές που θα υλοποιηθεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι κατά βάση αυτές που η ίδια η ζωή έχει «λύσει» το πρόβλημα, δηλαδή υπάρχει σταδιακά μειούμενος αριθμός μαθητών. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιοχές η Δίχρονη υπάρχει η κίνδυνος, με βάση τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας, να μην υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, αλλά να δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό. Στην ουσία θα λειτουργεί ένα διπλό δίκτυο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο οποίο το βάρος της επιλογής δομής θα πέφτει στους ίδιους τους γονείς. Μας προβληματίζει σοβαρά το γεγονός ότι έστω και μεταβατικά, όπως λέει η κυβέρνηση, ένα κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης θα παρέχεται από τους Δήμους και από δομές που λειτουργούν με κουπόνια-voucher και τροφεία! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι φωνές από την πλευρά της ΚΕΔΕ σίγασαν, όταν δόθηκε αυτή η «δυνατότητα» από την κυβέρνηση. Τονίζουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε αίθουσες, υποδομές και προσωπικό, της προαιρετικής λειτουργίας του ολοήμερου Νηπιαγωγείου, δεν πρέπει να καλυφθούν κάτω από το χαλί, στο όνομα της έναρξης εφαρμογής της Δίχρονης. Στις περιοχές που υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την υλοποίησή της με παιδαγωγικούς όρους και με βάση τις θέσεις των Σωματείων. Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Εκπαιδευτικών και τις ίδιες τις Νηπιαγωγούς να μη δεχτούν υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, στα πλαίσια εφαρμογής του Π.Δ. 79, αξιοποίηση επικίνδυνων και ακατάλληλων αιθουσών, που θα μετατραπούν όπως – όπως σε αίθουσες διδασκαλίας, ελλείψεις σε προσωπικό και στοίβαγμα μαθητών.
3. Στις περιοχές που δεν υλοποιείται από την επόμενη σχολική χρονιά η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι φανερό πως την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαμορφώνεται μία ακόμα εκπαιδευτική ανισότητα σε βάρος των παιδιών των λαϊκών – κύρια εργατικών – οικογενειών, που κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η ψήφιση του άρθρου 33 του ν. 4521/2018, που θεσμοθέτησε την έναρξη αυτής της διαδικασίας, ήταν εξ αρχής δεδομένο πως θα απέκλειε πολύ μεγάλες περιοχές, αφού η κυβέρνηση δεν προέβλεψε ούτε ένα ευρώ για κτηριακές υποδομές, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, μεταφορά μαθητών, ενώ ο ίδιος ο Υπ. Παιδείας χαρακτήρισε το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, άρα και Νηπιαγωγών, ως μη ρεαλιστικό! Ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις περιοχές χρειάζεται οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ, από κοινού με τους γονείς, να αναπτύξουν ένα δυναμικό, αποφασιστικό διεκδικητικό κίνημα, που θα απαιτήσει και θα επιβάλει το δίκαιο αίτημα της δημιουργίας όλων των προϋποθέσεων για την εφαρμογή της Δίχρονης σε όλη τη χώρα χωρίς εξαιρέσεις. Δε θα μας χαριστεί τίποτα, αν εμείς δεν παλέψουμε!
4. Αποδείχτηκε η ορθότητα της κριτικής μας, ως Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του άρθρου 33, όπου υποστηρίξαμε με θάρρος, δυστυχώς η μόνη δύναμη στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, ότι αυτό είναι κολοβό και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Επιβεβαιώθηκε η θέση μας για τον ρόλο και την αποστολή των λεγόμενων τριμερών «γνωμοδοτικών» επιτροπών, που φτιάχτηκαν με τροπολογία της τελευταίας στιγμής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τις συγκεκριμένες επιτροπές, η κυβέρνηση αναζήτησε το κατάλληλο άλλοθι: α) για να βγάλει από πάνω της την ευθύνη της μη εφαρμογής της Δίχρονης, με τη λογική ότι «εγώ θέλω αλλά η επιτροπή δε γνωμοδοτεί θετικά», β) για να αποσπάσει τη συναίνεση, ειδικά των εκπαιδευτικών Συλλόγων, στην υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων, π.χ. εφαρμογή του Π.Δ. 79, να μπουν φαρδιά πλατιά οι υπογραφές των Προέδρων σε γνωμοδοτήσεις που μιλούν για 25άρια τμήματα, μετακινήσεις νηπίων-προνηπίων μακριά από τον τόπο κατοικίας τους κ.ά.
5. Οι Πρόεδροι των Συλλόγων που είναι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, σε όσες επιτροπές συμμετείχαν, υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις των Σωματείων τους για εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής – αίτημα που βρίσκεται χρόνια στην προμετωπίδα του συνδικαλιστικού κινήματος – με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και προϋποθέσεων, που θα καθιστά την εφαρμογή της πραγματική και παιδαγωγική ορθή. Μέσα στις επιτροπές καταδικάσαμε τον ρόλο τους και δεν αποδεχτήκαμε τα σωματεία να μπουν στο κάδρο μαζί με την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση για την «α λα καρτ» εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Τα σωματεία διεκδικούν, παλεύουν το πλαίσιό τους, οφείλουν να βρίσκονται απέναντι από το κράτος και τη διοίκηση και όχι να συνδιοικούν!
6. Είναι τεράστια η ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ) αλλά και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που, αβαντάροντας την κυβέρνηση στις μεθοδεύσεις της, χαιρέτισαν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, έκρυψαν την αλήθεια από τους συναδέλφους, τους γονιούς και τον λαό, δεν οργάνωσαν κανένα διεκδικητικό αγώνα, έστω και στη βάση του πλαισίου που από κοινού έχουν ψηφίσει. Ειδικά η ΔΑΚΕ, που ηγείται της ΔΟΕ, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού – συναινετικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα κυβερνά. Είναι αλήθεια ότι με τη στάση της διευκόλυνε στο μέγιστο βαθμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας!
7. Όλο το διάστημα μετά την ψήφιση του άρθρου 33 και ειδικά με τη συγκρότηση των τριμερών επιτροπών αποκαλύφθηκε πιο γλαφυρά ο ρόλος μιας σειράς δυνάμεων στο κίνημα, οι οποίες δυστυχώς επέλεξαν να αθωώσουν την κυβέρνηση και να εξαπολύσουν τόνους λάσπη απέναντι στο ταξικό κίνημα και τους εκλεγμένους προέδρους με την ΑΣΕ. Πρωτίστως οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, σε μια σειρά Συλλόγους, αλλά και η ΔΗΣΥ, τόλμησαν να ισχυριστούν πως η ξεκάθαρη στάση μας μπαίνει εμπόδιο στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής! Το ψέμα αυτό και η λάσπη που έριξαν για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους θα τους ακολουθεί για πολύ καιρό. Μόνο και μόνο η δημοσίευση των Δήμων που υλοποιείται η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί Δήμοι που εκπρόσωποί μας συμμετείχαν στις τριμερείς (Ωρωπού, Χαϊδαρίου, Περάματος, Λήμνου, Αγ. Ευστρατίου, Ικαρίας, Φούρνων, Οινουσών, Ψαρών, Φιλιάτων, Σουλίου) φανερώνει ότι λένε συνειδητά ψέματα! Επιπλέον, από κανένα πρακτικό τριμερούς δεν προκύπτει ότι οι πρόεδροι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ δε στήριξαν το αίτημα για άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει! Οι συγκεκριμένες δυνάμεις, στην ουσία μας κατηγορούν που καταγγείλαμε τον ρόλο των τριμερών, υπερασπιστήκαμε τις θέσεις των Σωματείων και δεν ταυτιστήκαμε με την κυβέρνηση, όπως έκαναν αυτές! Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, σε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, η πλήρης ταύτιση της ΔΗΣΥ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην επίθεση αυτή! Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, ειδικά για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, το γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα, δε βρήκαν μία λέξη να πουν για τις ευθύνες της κυβέρνησης και τους κινδύνους που δημιουργεί η «α λα καρτ» εφαρμογή αυτού του νόμου! Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!!
8. Με βάση τις εξελίξεις που υπάρχουν, χρειάζεται να δυναμώσει σε όλη τη χώρα ο αγώνας και το κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν. Να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς όλου του απαραίτητου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για 15 παιδιά το ανώτερο σε κάθε τμήμα, ώστε να μπορεί η/ο Νηπιαγωγός να επιτελέσει ουσιαστικά το παιδαγωγικό του έργο, για σύγχρονες ασφαλείς και λειτουργικές αίθουσες διδασκαλίες και βοηθητικούς χώρους, για δωρεάν σίτιση και ολοήμερο για όλα τα παιδιά. Όλα αυτά αποτελούν άμεσες ανάγκες, που υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν σήμερα και δεν είναι «λεόντειες» προϋποθέσεις, όπως τις χαρακτήρισαν εκπρόσωποι άλλων δυνάμεων αλλά και η Κυβέρνηση!
9. Η στάση κάθε δύναμης στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο για όλους τους συναδέλφους. Δε χρειαζόμαστε συνδικαλιστές και σωματεία που θα λιβανίζουν την εκάστοτε εξουσία και θα ταυτίζονται με τη διοίκηση. Κίνημα σύγκρουσης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, χειραφετημένο από το κράτος και την εργοδοσία, αυτό είναι που χρειαζόμαστε!

Αθήνα, 25 Απρίλη 2018

ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αγαπητοί γονείς,

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ βρίσκονταν κυριολεκτικά «στον αέρα» με ότι σημαίνει αυτό για τα παιδιά και τους γονείς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μειώθηκαν δραστικά φέτος οι θέσεις σε δομές που δηλώθηκαν από δήμους. Η Λαική Συσπείρωση έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη κάλεσε την διοίκηση να γίνει ειδική συνεδρίαση με καλεσμένους γονείς για το θέμα των παιδικών σταθμών ώστε να οργανωθούν δράσεις μαζί με γονείς και εργαζόμενους για να δοθεί οριστική λύση . Η συνεδρίαση αυτή αν και καθυστέρησε έγινε πρόσφατα και αποφασίστηκε με την πίεση των γονιών να γίνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι κέρδισαν στο τελευταίο Δ.Σ. να παραμείνουν μέχρι τον Ιούλιο και να πληρώνονται και με την συμβολή του Δήμου. Αυτό όμως είναι μόνο για φέτος. Έχει λοιπόν σημασία οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν να δίνουν την δυνατότητα μαζικής συμμετοχής γονιών και εργαζομένων χωρίς βέβαια να επηρεαστεί το πρόγραμμα των σταθμών , ώστε να δοθεί οριστική λύση. Αυτό θα ενισχύσει την πίεση απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι , οι γονείς να παρέμβουμε άμεσα και να απαιτήσουμε:

• Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Καμία χρέωση των γονέων
• Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση.
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι
Είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες
Μετά από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, εργατικά κέντρα, συνδικάτα, μαζικοί φορείς συνεχίζουν να ανταποκρίνονται και να συγκεντρώνουν στο ΠΑΜΕ είδη πρώτης ανάγκης. Προχτές, το ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης και ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ Π. Φαλήρου, παρέδωσαν γάλατα, τρόφιμα κ.λπ. είδη στους πρόσφυγες στο Ελληνικό.(Ριζοσπάστης 25/10/2016)
Υ.Γ.: Ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης, σαν φορέας που ΄συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης, εννοείται ότι ήταν παρών με πράγματα που συγκέντρωσε από προσφορές των μελών του.

(Αντιγραφή από το blog "Αγώνας στα Νότια", σε κείμενο της Φιλιώς Διαμαντή)

Εκδήλωση για τα 40χρονα της ΟΓΕ στην Αργυρούπολη

Η εκδήλωση τόσο για τα 40χρονα της ΟΓΕ όσο και για τα 40χρονα του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης ()ΓΕ), που τελέσθηκε στις 12 Ιούνη 2016, εδώ στην Αργυρούπολη, άγγιξε τις/τους παρευρισκόμενες/ους όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και για την ιστορική της διάσταση. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι παρευρέθηκαν γυναίκες αγωνίστριες που πέρασαν από τα κολαστήρια και από τις φυλακές, όπως τις Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ και ήταν εκεί στον Φοίνικα!
Πριν δοθεί η σκυτάλη στην νέα γενιά, με μια συμβολική παράδοση της σημαίας από αγωνίστριες που τίμησαν με τον αγώνα τους την ΟΓΕ επί σειρά ετών, στη νέα γενιά γυναικών, τιμήθηκαν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου με τιμητικές πλακέτες; συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Έφης Γουρδουράκου και συγκινητική η απότιση τιμής στην Ελένη Σαράντου, που έφυγε πρόωρα αλλά που η παρουσία της ήταν συνυφασμένη με αγώνες για τα δίκαια των γυναικών και του ανθρώπου.

Προηγήθηκαν ομιλίες από μέλη του Συλλόγου με ταυτόχρονη προβολή στιγμιοτύπων από την ηρωϊκή αντίσταση των γυναικών του λαού μας στα εργοστάσια, στις απεργίες, στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, και απαγγελίες από την Μαρία Δημητρούκα ποιημάτων της, που με την αμεσότητα της απαγγελίας της για τον αγώνα και τις θυσίες των γυναικών που πραγματευόταν συγκλόνισε το ακροατήριο. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μετά τους Μνημονιακούς Φόρους και τα Χαράτσια και Αύξηση Δημοτικών Τελών στο Λογαριασμό!

Δεν μας έφτανε ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση, η αύξηση της φορολογίας και τα άλλα χαράτσια που τσακίζουν το λαό, είχαμε και την αύξηση των δημοτικών τελών που αποφάσισε η δημοτική αρχή, με το πρόσχημα της αύξησης από την κυβέρνηση του τέλους ταφής για τους δήμους από 1/1/2016 κατά 35 ευρώ. (Στις οικίες για το Ελληνικό από 0,86 € /τ.μ., το τέλος εκτινάσσεται στο 1,15 € /τ.μ. όσο δηλαδή στην κοινότητα Αργυρούπολης που παραμένει στο 1,15 € /τ.μ.. Αύξηση και στα καταστήματα και στις δύο κοινότητες. Το τέλος διαμορφώνεται από 2,32 €/τ.μ., σε 2,90 €/τ.μ. ) Και βέβαια κουβέντα και απ΄ αυτή την διοίκηση όπως και από την προηγούμενη για απαλλαγή των ανέργων με φορολογικό κριτήριο που θα θεσπίσει ο δήμος.
Και μην βιάζονται οι προηγούμενοι να μιλήσουν, γιατί ακόμα και όταν διατηρείς τα τέλη στα ίδια επίπεδα, όπως οι ίδιοι προβάλουν, ουσιαστικά επιβαρύνεις τους δημότες αφού είδαν το μέσο εισόδημα τους να μειώνεται κατά 40% από το 2010. Έτσι ούτε αυτοί μείωσαν τα τέλη για να τους ανακουφίσουν πραγματικά, ούτε τα εξίσωσαν προς τα κάτω.
Η αύξηση των δημοτικών τελών για οικίες και καταστήματα θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής.
Παρατήρηση 1η: Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες διοικήσεις στηρίχθηκαν από κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που προώθησαν και προωθούν την ανταποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα στους δήμους (τοπικά χαράτσια και φόροι με στόχο την άντληση εσόδων). Τα κόμματα αυτά και οι εκλεκτοί τους αφήνουν στο απυρόβλητο, δεν ενημερώνουν, ούτε βέβαια κινητοποιούν τον κόσμο για την πολιτική των περικοπών στην χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από το κράτος που παρά την άγρια φορολογία και το χαράτσωμα βάζει τον δημότη να ξαναπληρώνει για μια σειρά υπηρεσίες π.χ. καθαριότητα, πολιτισμός, αθλητισμός κ.α.
Παρατήρηση 2η: Ούτε αυτή ούτε η προηγούμενη διοίκηση δέχτηκαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης...ούτε μία λέμε για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας εφαρμόζοντας διαφορετικούς συντελεστές με ζώνες σε οικίες και σε καταστήματα, ώστε να ισορροπήσει τα έσοδα . Με λίγα λόγια να μην πληρώνει το ίδιο ο εφοπλιστής που μένει στο κάτω Ελληνικό, με το νοικοκυριό στα Σούρμενα ή την Αγ. Βαρβάρα. Να μην πληρώνει το ίδιο ο μικρομαγαζάτορας με 50 τ.μ. μαγαζί, με την τράπεζα, το παραλιακό κέντρο και την πολυεθνική KΑΡΦΟΥΡ που δέχτηκε και απ αυτή την διοίκηση, όπως και απ΄ την προηγούμενη ως δωράκι την μείωση ενοικίου.
Παρατήρηση 3η: Με βάση μνημονιακό νόμο όταν ο δήμος δεν πιάνει τα προϋπολογισθέντα έσοδα μια χρονιάς, μεταφέρει το υπόλοιπο στην επόμενη, επιβαρύνοντας τους δημότες με νέες αυξήσεις, αφού έρχεται το δημοσιονομικό συμβούλιο, το οικονομικό παρατηρητήριο, να επιβάλουν τέτοια μέτρα. Και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα τέλη, που εκμεταλλεύονται δημόσια γη στα όρια των δήμων. Αυτά ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στη Βουλή. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Επομένως το ζήτημα είναι πως στέκεσαι απέναντι στην κρίση. Ή θα υλοποιείς την πολιτική που χαρατσώνει την λαϊκή οικογένεια ή θα αντιστέκεσαι και θα την πολεμάς. Για αυτό σε όλους τους δήμους που υπάρχει κομμουνιστής δήμαρχος αποφασίστηκε μείωση των τελών.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Δόθηκε την Πέμπτη 7 του μήνα, η πρώτη δόση βοήθειας στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόσφεραν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Για τα ανταποδοτικά τέλη

Άμεση κατάργηση των δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης στους άνεργους. Επίσης, κατάργησή τους στις μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες με ΑμΕΑ και στους πολύτεκνους.(μπορούν να μπουν εισοδηματικά κριτήρια).
Απαλλαγή για άπορους
Μείωση για τους μικρούς επαγγελματίες και τα μικρομάγαζα (μέχρι 100 τ.μ) στο δήμο μας. Η μείωση να είναι 30 %
Αύξηση σε Τράπεζες, εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, νυχτερινά κέντρα , επιχειρηματικούς. ομίλους κ.α εξαντλώντας την δυνατότητα για πολλαπλάσιο ποσοστό . Προτείνεται διπλασιασμός. Αντίστοιχα αύξηση σε μη στεγασμένους χώρους αυτών των επιχειρήσεων
Εξίσωση των τελών Αργ/λης με τα τέλη Ελληνικού στις οικίες . Να υπάρξει αύξηση σε ζώνες με πολυτελείς κατοικίες.

Για τα τέλη χρήσεων πεζοδρομίου και λοιπών κοινοχρήστων χώρων

Για χώρους που αφορούν τραπεζοκαθίσματα, οικοδομικές εργασίες, στάσιμο εμπόριο , πανηγύρια και αφορούν μικροεπαγγελματίες προτείνουμε μείωση 40%. Για μεγάλες επιχειρήσεις προτείνουμε αύξηση 40%.
Για εμπορική διαφήμιση προτείνουμε οι χώροι να δίνονται με αυστηρά κριτήρια για την προστασία των οδηγών. Το τέλος να διατηρηθεί όπως έχει.
Για πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους χώρους η θέση μας είναι η δωρεάν χρήση τους από μαζικούς φορείς Συλλόγους κ.τλ Το τέλος να χρεώνεται μόνο όταν παραχωρείται χώρος σε ιδιώτη.
Για την στάθμευση η θέση μας είναι η μείωση κατά 50% αφού ήδη οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας.

Για τα τέλη και το δικαίωμα χρήσης στα νεκροταφεία

Η πάγια θέση μας είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για την ίδρυση αποτεφρωτηρών που θα μειώσει τις εκτάσεις για ταφή και θα απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι. Όσο αφορά τα τέλη να μειωθούν αυτά για τους τάφους τριετούς χρήσης και τα οστεοφυλάκια κατά 50% . Να αυξηθούν τα τέλη 30% στους οικογενειακούς τάφους , κατασκευής μνημείων κλπ

Τα τέλη Διαφήμισης να παραμείνουν ως έχουν. Για να εφαρμοστούν τα παραπάνω χρειάζεται έρευνα και μελέτη της οικονομικής δραστηριότητας στο δήμο καθώς και της δόμησης ανα περιοχή και συνοικία.

Αναρτήθηκε από Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού Αργυρούπολης στις 1:56 μ.μ.
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
Κάλεσμα 15μελών, 5μελών και Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων
Αναρτήθηκε στις Νοεμβρίου 1st, 2014

Οι αγωνιστικές δράσεις μας από την αρχή της χρονιάς, οι κινητοποιήσεις, οι εκλογές των 15μελών και 5μελών, η συζήτηση, οι συνελεύσεις μέσα στα σχολεία, ο συντονισμός, η συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους φοιτητές μάς έχουν κάνει πιο δυνατούς!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!

Για να ακουστεί η δική μας φωνή!

Γιατί δεν πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή.

Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, για άλλα λειτουργικά του σχολείου. Να μην έχουν τα σχολεία μας τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, καθηγητές, βιβλία, θέρμανση, να μην έχουμε δωρεάν μετακινήσεις κ.λπ.

Γιατί στο μέλλον μας δε χωράνε οι ουρές των ανέργων καιάη δουλειά για λίγους μήνες και χωρίς δικαιώματα!

Γιατί θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, αλλά θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Γιατί αυτό το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, έχει κάνει την παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε για να είμαστε φτηνοί, ευέλικτοι, όπως οι ίδιοι λένε, εργαζόμενοι, με το κεφάλι σκυφτό.

Ως εδώ! Δε θα ανεχτούμε πια αυτήν την κατάσταση!

Στέλνουμε το μήνυμά μας. Να ακουστούν παντού τα αιτήματα μας:

Όχι στο Νέο Λύκειο!
Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών σε όλους τους μαθητές.
Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.
Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας. Έκδοση πάσο για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα. Να καταργηθούν τα πρόστιμα σε μαθητές.
Έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές.
Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Οι εκλογές και η λειτουργία των μαθητικών οργάνων είναι υπόθεση των μαθητών, όχι του Υπουργείου και των διευθυντών.
Κανένας μαθητής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών μαθητικών ομάδων.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια!

Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα!

Από τη Δευτέρα συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες! Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στις τάξεις με τους συμμαθητές μας, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!

Δευτέρα 3/11 και Τρίτη 4/11 προχωράμε σε μαθητικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά, στο Υπουργείο, σε γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα δημαρχεία και αλλού, σε αποκλεισμούς δρόμων και άλλες δράσεις.
Τα νέα μας μαθητικά συμβούλια να μπούνε μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε σχολείο!
Εξελίσσουμε τον συντονισμό σε κάθε πόλη για να είμαστε μία γροθιά, να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Όπου υπάρχουν Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων τα στηρίζουμε για να απλωθούν σε περισσότερα σχολεία. Όπου δεν υπάρχουν παίρνουμε την πρωτοβουλία και φτιάχνουμε.
Διοργανώνουμε συναυλίες και άλλες δραστηριότητες, βγάζουμε εφημερίδες και άλλα έντυπα, κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας! Συμμετέχουμε στον μαχητικό και αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, και μέσα και έξω από τα σχολεία μας, στις σχολικές γιορτές αλλά και στις πορείες που οργανώνονται.
Ετοιμαζόμαστε να συμμετέχουμε στις 27/11, μέρα απεργίας, με μαθητικά συλλαλητήρια και όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά.

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
Η Επιτροπή Αγώνα "Ελληνικού-Αργυρούπολης" καλεί όλους στην Συνέλευσή της που θα γίνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Α΄ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Ο παρακάτω λόγος εκφωνήθηκε από τον Τσε στο Θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, στις 30 Απριλίου 1963. Η εκδήλωση έγινε παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς και διοργανώθηκε από την Κουβανική Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργατών (CTC-R) και το Υπουργείο Βιομηχανίας του οποίου ο Γκεβάρα ηγείτο.
Σύντροφοι,
συναντιόμαστε άλλη μια φορά, την παραμονή της Διεθνούς Εργατικής Γιορτής για να τιμήσουμε τους συντρόφους εκείνους που ξεχώρισαν με τις προσπάθειές τους στις παραγωγικές υπηρεσίες της χώρας μας, στις υπηρεσίες του ευγενούς σκοπού της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, σαν πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις στις οποίες μοιράζεται το υπουργείο μας. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα προηγούμενων μηνών, είχαμε περιοδικές συζητήσεις με τους συντρόφους εκείνους που, μήνα με το μήνα με την αφοσίωσή τους στην εργασία, ξεχώρισαν ανάμεσα στους εργάτες των επιχειρήσεών μας.
Έχουμε επαναλάβει ξανά και ξανά ότι, στην περίπτωση των πρωτοπόρων εργατών, η υπερβολική μετριοφροσύνη δεν είναι αρετή αλλά μειονέκτημα, ότι ο πρωτοπόρος εργάτης πρέπει με να δίνει παράδειγμα, πρέπει να το κάνει κατανοητό, να μεταδώσει τον ενθουσιασμό του, και να δει ότι η δική του ατομική προσπάθεια μετατράπηκε σε μια προσπάθεια συλλογική όλων των εργατών και των εργοστασίων της χώρας, ότι οι δυνάμεις των εργοστασίων πρώτης γραμμής, όλων των κέντρων παραγωγής, ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα της δουλειάς και τη συνείδηση των ανθρώπων, για να κατακτηθεί η υλική επάρκεια που χρειάζεται για το χτίσιμο του σοσιαλισμού και τη δημιουργία ισχυρής συνείδησης στους απογόνους του, πράγμα που χρειάζεται για τη διατήρηση του σοσιαλισμού.
Ολόκληρο το χρόνο αυτά τα δύο έργα εκπληρώθηκαν. Όχι τέλεια, όχι χωρίς σοβαρές παραλείψεις, όχι χωρίς λάθη, καυγάδες, βήματα προς τα πίσω, αλλά με πολύ ενθουσιασμό και πλήρη αφοσίωση στο έργο μας, καταφέραμε το 1962 να δημιουργήσουμε μια ισχυρή κοινωνική βάση. Συνεισφέραμε και εμείς στην ανάπτυξη της επαναστατικής συνείδησης ολόκληρου του κόσμου όταν, μπροστά στην αμερικάνικη πυρηνική απειλή, ο λαός μας ξεσηκώθηκε και έδωσε μια απάντηση που αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία. Ήταν παράδειγμα του πώς μια επανάσταση μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο, ακόμα και τον κίνδυνο της πυρηνικής καταστροφής – μια απειλή άγνωστη σε άλλες κοινωνίες στην παγκόσμια ιστορία – και πώς με επαναστατική συνείδηση, θέληση για τη νίκη και τη συμπαράσταση ολόκληρου του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και όλων των ελευθέρων ανθρώπων τους κόσμου, ένας μικρός λαός, που ζει δίπλα στην πιο μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη της γης, μπορεί να θριαμβεύσει, να διατηρήσει την αυτονομία του και, το πιο σημαντικό, να συνεχίσει το χτίσιμο της κοινωνίας του.
Το κύριο έργο που μας ανατέθηκε, σύντροφοι, σ’ αυτό που θα ονομαζόταν οχυρώματα της οικονομίας, είναι ατέρμονη κατασκευή, άσχετα με τις δυσκολίες και τους κινδύνους που πρέπει να ξεπεραστούν. Και ανταποκρινόμαστε σ’ αυτό το έργο. Κάθε χρόνο τα καταφέρνουμε και καλύτερα. Κάθε χρόνο μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις εμπειρίες των άλλων. Δημιουργούμε τη βάση για μια ισχυρή, αυτόνομη και αυτοδύναμη οικονομία που θα στηρίζεσαι στη γεωργία, που με τη σειρά της θα στηρίζεται στο γόνιμο έδαφος, το ευνοϊκό κλίμα και τη μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα. Αλλά ο αναλφαβητισμός δε σημαίνει έλλειψη πολιτισμού καθώς η ανάγνωση και η γραφή είναι μοναχά το πρώτο βήμα του πολιτισμού.
Οι καινούργιες διαδικασίες προχωρούν με γιγάντια βήματα. Πολύ γρήγορα το να είσαι τεχνικός σ’ αυτή τη χώρα θα προϋποθέτει τη γνώση δύο ή περισσότερων ξένων γλωσσών. Ο τεχνικός πρέπει να είναι ικανός να η ανάγνωση βιβλία στο αντικείμενο σε ξένες γλώσσες. Πρέπει να μάθει να διαβάζει γιατί οι καπιταλιστές έχουν προχωρήσει πολύ στον τεχνολογικό τομέα και πρέπει να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε τις γνώσεις τους. Η αύξηση των προσόντων είναι βασική αποστολή για την κυβέρνηση και όλους τους ανθρώπους και δεν πρέπει να παραμεληθεί. Άντρες και γυναίκες, όταν θα είναι κουρασμένοι μετά απ’ τη δουλειά, πρέπει να κάνουν το απαραίτητο διάβασμα και να συνεχίσουν έτσι να αυξάνουν τις γνώσεις τους.
Δεν είναι σημαντικό το ότι σε λίγες βδομάδες ή μήνες η απόσταση που καλύφθηκε φαίνεται μικρή. Αυτό είναι έργο χρόνων και ένα έργο δεν πρέπει ποτέ να τελειώνει. Το έργο αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο για τον πρωτάρη, για τον εργάτη κάποιας ηλικίας που δεν έχει μάθει γραφή και ανάγνωση. Αλλά στο βαθμό που θα αποκτείται γνώση, θα ανάγεται η επιμόρφωση σε επαναστατικό καθήκον, κάτι λιγότερο ή περισσότερο επίπονο θα γίνει γι αυτό, και τελικά θα γίνει ανάγκη όλων. Τότε θα σταματήσει η προσπάθεια αυτή. Σ’ αυτό το σκοπό έχουν γίνει φοβερές προσπάθειες αλλά έχει καταναλωθεί και θα συνεχίσει να καταναλώνεται και ένα μεγάλο ποσό κοινωνικών αγαθών. Πιστεύουμε ότι η μόρφωση και η δημόσια υγεία είναι υπηρεσίες που στις οποίες ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι ξοδεύουμε αρκετά για το λαό μας. Και όσο περισσότερα δίνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Και έτσι θα συνεχίσουμε να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Αλλά να θυμάστε, οι καθηγητές που διδάσκουν τους μαθητές-εργάτες κρατιούνται εκτός παραγωγής και καταναλώνουν, συνεπώς, κρατικά χρήματα που πρέπει να ανταποδοθούν στην κοινωνία εις διπλούν. Πρέπει να απασχοληθούμε με άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, τη νέα μισθολογική κλίμακα και τις νόρμες εργασίας, δύο στενά συνδεδεμένα θέματα που συζητούμε πάνω από ένα χρόνο. Θυμάμαι ότι πέρσι την παραμονή της Πρωτομαγιάς σ αυτή την αίθουσα είχα ζητήσει συγγνώμη που δεν είχα τελειώσει με αυτό το πρόβλημα. Φέτος ξαναζητώ συγγνώμη, αλλά το θέμα της νέας μισθολογικής κλίμακας και των νορμών εργασίας έχει προχωρήσει πολύ. Και τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν δοκιμασίες σε διάφορες βιομηχανίες, όχι μόνο στο υπουργείο μας, αλλά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τότε, θα έχουμε τελειοποιήσει το σύστημα δίνοντας ένα μισθό σε όλη τη χώρα και πιο δίκαια αποζημίωση. Αλλά πρέπει να υπάρξει αυστηρότητα σε κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Το νέο μισθολογικό σύστημα, με τις τρέχουσες νόρμες εργασίας, δεν σημαίνει μισθολογική αύξηση. Κάθε άλλο. Εξηγήσαμε ότι ο πρώτος κλάδος στον οποίο εφαρμόστηκε αυτό, ο μεταλλευτικός -και μόνο σε μερικά ορυχεία – εξαιτίας της σχετικά χαμηλής πληρωμής, οι νέες νόρμες εργασίας και το νέο μισθολογικό σύστημα σήμαιναν μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις για τους συντρόφους εκεί. Αλλά δε θα είναι το ίδιο σε όλους τους κλάδους.
Είναι κάποιοι εργάτες που προς το παρόν πληρώνονται ανάλογα με τον μέσο όρο, και άλλοι εργάτες που παίρνουν περισσότερα απ’ το μέσο όρο. Ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι όλοι εκείνοι οι εργάτες των οποίων η αμοιβή είναι μεγαλύτερη απ’ όση καθορίζει το νέο μισθολογικό σύστημα θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικό μισθό, αλλά χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα που ανταποκρίνεται στην πραγματική του εργασία και ένα επίδομα έτσι ώστε να μην διαταραχθούν τα οικονομικά των συντρόφων εκείνων που έπαιρναν υψηλότερο μισθό τόσα χρόνια και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, την περίοδο ανάπτυξης του καπιταλισμού με τις άναρχες παραγωγικές σχέσεις. Ωστόσο, όλοι όσοι μπαίνουν στην παραγωγή θα πληρώνονται σύμφωνα με το νέο μισθολογικό σύστημα, και ένα απ’ τα κύρια σημεία απ’ τα οποία θα εξαρτάται η μισθολογική αύξηση θα είναι οι ικανότητες του εργάτη. Αυτό σημαίνει ότι οι εργάτες που ικανοποιητικά εκπληρώνουν τα στάνταρ της ποσότητας και της ποιότητας για ορισμένο χρόνο, αλλά που δεν μπορούν να ανέβουν αυτόματα στη βαθμολογική κλίμακα γιατί ανήκουν σε διαφορετική μισθολογική τάξη, θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν το μισθό τους. Έτσι, οι ατομικές ικανότητες θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στον υπολογισμό του μισθού. Όλα αυτά ας τα εξηγήσει ο Υπουργός Εργασίας. Θα υπάρξουν συζητήσεις και μια ολόκληρη διαδικασία αποσαφήνισης, αφού είναι ένα τόσο δύσκολο έργο στο οποίο στηρίζεται ολόκληρη η εθνική οικονομία.
Σε μερικές περιπτώσεις, θα σημαίνει αύξηση για να διορθώσει μερικές πολύ χαμηλές αμοιβές. Σε άλλες, οι αμοιβές θα παραμείνουν σταθερές, ανάλογα με τα μέτρα που θα υιοθετηθούν απ’ τις μελέτες. Σε άλλες περιπτώσεις, θα μειωθούν οι μισθοί, αλλά αυτοί οι σύντροφοι θα έχουν μοιρασμένο μισθό και έτσι δε θα πληγεί το εισόδημά τους.
Απλά, ένα μέρος του μισθού του, του ανήκει, παραδείγματος χάριν, για ιστορικούς λόγους. Όταν αυτός ο εργάτης φύγει απ’ τη δουλειά του, ο μισθός γι αυτό το πόστο γίνεται κανονικός, ο σταθερός κανονικός μισθός, και δεν είναι πια ο πραγματικός μισθός που έπαιρνε ο υποθετικός αυτός εργάτης. Για να τελειώσω αυτό το λόγο – λίγο μεγάλος, λίγο βαρετός – θέλω να σας υπενθυμίσω, σύντροφοι, την ευθύνη που όλοι ανεξαιρέτως έχουμε. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους καλύτερούς μας εργάτες, τους εργάτες πρώτης γραμμής. Και τιμούμε επίσης τις εργατικές αντιπροσωπείες που ήρθαν να μας επισκεφτούν απ’ όλο τον κόσμο
Είμαστε μια βιτρίνα, ένας καθρέφτης στον οποίο οι Αμερικάνοι μπορούν να δουν, και πρέπει να δουλεύουν για να αυξάνουμε τις ικανότητές μας κάθε μέρα σε βάρος των αδυναμιών μας. Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε την τακτική του κρυψίματος των αδυναμιών μας. Κάτι τέτοιο δε θα ήταν ούτε τίμιο ούτε επαναστατικό. Θα διδαχθούν απ’ τα λάθη μας, απ’ τις παραλείψεις μας, οι σύντροφοι της Αμερικής αλλά και της Ασίας, και της Αφρικής, και όλων των χωρών που σήμερα πολεμούν για ανεξαρτησία. Δεν πρέπει να διστάζουμε να δείχνουμε κάποιο από τα λάθη του παρελθόντος, κάτι κακό στο παρελθόν που δεν μπορέσαμε να διορθώσουμε, ούτε ένα λάθος της σοσιαλιστικής παρουσίας μας.
Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί, αυτό είναι το υψηλό καθήκον μας. Και καθένας από μας είναι υπεύθυνος απέναντι στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο γι αυτά που κάνε ή θα κάνει Κουβανική επανάσταση. Ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος, αλλά γεμάτος κινδύνους και εμπόδια. Ο ιμπεριαλισμός κρύβεται σε κάθε γωνιά του δρόμου, ελπίζοντας σε ένα στραβοπάτημά μας, έτοιμος να μας επιτεθεί. Οι αντιδραστικοί όλης της Αμερικής περιμένουν ν’ ακούσουν με χαρά την επίσημη αναγνώριση των λαθών μας. Βασικά, προσπαθούν να δείξουν στην Αμερική και σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι αν ένα μικρό κράτος σαν εμάς, χωρίς βιομηχανία, χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη προσπαθήσει να κάνει επανάσταση, θα αποτύχει. Και χρησιμοποιούν πλάγιες μεθόδους και σαμποτέρ για να σταματήσουν την ανάπτυξή μας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε μια στιγμή αδυναμίας. Όχι τώρα που είμαστε κάτω απ’ τα βλέμματα των προσκεκλημένων μας, ούτε ποτέ. Ολόκληρη η Αμερική παρατηρεί κάθε λεπτό της ζωής στη χώρα μας και βλέπουν σ’ εμάς μια ελπίδα σωτηρίας, μια ελπίδα ν’ απελευθερωθούν απ’ τα δεσμά τους.
Ας τους δείξουμε τις αλήθειες του δρόμου που πήραμε, σύντροφοι! Ας τους δείξουμε ότι όχι μόνο είμαστε ικανοί όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε σχεδόν άοπλοι, τις πάνοπλες δυνάμεις της ολιγαρχίας. Όχι μόνο μπορούμε και εξοπλίζουμε το λαϊκό στρατό παίρνοντας όπλα απ’ τον εχθρό, αντιμετωπίζοντάς τους στο πεδίο της μάχης, αλλά και διαμορφώνουμε τις συνειδήσεις των λαών της Αμερικής μετατρέποντάς τους σε πολεμιστές εναντίον της δικτατορίας! Ας δείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο ικανοί να κάνουμε τους ανθρώπους μας ένα, να βγάλουμε την πολεμική μας κραυγή, την προκλητική μας κραυγή. Ας τους δείξουμε, σύντροφοι, ότι μπορούμε να νικήσουμε σ’ αυτό τον μακρύ και δύσκολο αγώνα στον οποίο υποχρεωνόμαστε χτίζοντας το σοσιαλισμό δίπλα σε μια καπιταλιστική υπερδύναμη.
Σε όλους τους κινδύνους, τις απειλές, τους εμπορικούς αποκλεισμούς, τα σαμποτάζ και τους διχασμούς, σε όλες τις δυνάμεις που προσπαθούν να μας εμποδίσουν, πρέπει να δείξουμε την ικανότητα του λαού μας να γράφει ιστορία. Πρέπει να όλοι ενωμένοι, ίσως όχι περισσότερο από σήμερα, να βαδίσουμε με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, με τα πόδια στο έδαφος, προσέχοντας κάθε μας βήμα και βεβαιώνοντας ότι κανένα βήμα μας δε θα παραδώσει ούτε πόντο απ’ αυτά που κερδίσαμε, απ’ αυτά που χτίσαμε, απ’ αυτό που είναι δικό μας: το σοσιαλισμό!
Patria O Muerte! Venceremos! (Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!)

Όλοι στο συλλαλητήριο 1 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια
21 Μαρτίου 2014.

To ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση την Τρίτη, 1 Απρίλη, στις 7μμ στην Ομόνοια.
Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.
Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.
Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.
Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Φωτο από την κινητοποίηση (18/12/2013) των Λαϊκών Επιτροπών Αργυρούπολης-Ελληνικού και των άλλων Δήμων στον ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικα για την Υγεία.
image1

Η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης συναντάται την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου και ώρα 07.30μ.μ. στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης , Λ.Βουλιαγμένης 602Α, 2ος όροφος, για να συντονίσει την δράση της στο θέμα κλεισίματος του ΙΚΑ(Υγεία για όλους, δωρεάν)  και σε θέματα αλληλεγγύης. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν.

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης, καλεί όλους τ τους γονείς που έχουν παιδιά σε βρεφονηπιακούς ή παιδικούς σταθμούς να συναντηθούν μαζί μας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης , Λ.Βουλιαγμένης 602Α, 1ος όροφος, γραφείο Α5 (πάνω από τη HUNDAI) για να ενημερωθούμε γύρω από τα νέα δεδομένα λειτουργπίας των σταθμών και να συντονίσουμε την δράση μας.

Αργυρούπολη 30/4/2013, ώρα 6.30μμ
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Τρίτη 30 Απρίλη, ώρα 6.30 μμ
στην πλατεία Αγίας Τριάδας, Αργυρούπολη

Η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού καλεί όλες και όλους στην πικετοφορία για να δατυμπανίσουμε την αξία της συμμετοχής κάθε εργαζόμενου, κάθε ανέργου, κάθε αυτοαπασχαλούμενου, κάθε συνταξιούχου, κάθε γυναίκας και νεολαίου στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ στο Σύνταγμα στις 10.30πμ στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. Για να μην ξεχνάμε και να τιμάμε αγωνιστικά τις εργάτριες και τους εργάτες που πλήρωσαν ακόμα και θυσιάζοντας την ζωή τους στον αγώνα για τα δικαιώματα στην εργασία, για το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για τους αγώνες στο Σικάγο τον Μάη του 1886, τον Μάη του 1936 στην Θεσσαλονίκη, τον Μάη του 1944 στην Καισαριανή...και οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι την δικαίωση!

Άμεσες Διεκδικήσεις της Επιτροπής Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι
 
Αυτό το διάστημα η λαϊκή οικογένεια στενάζει κάτω από τους δυσβάσταχτους φόρους και  τα χαράτσια που της έχει φορτώσει στη πλάτη η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και της ΕΕ. Οι Δήμοι καλούνται να συνεισφέρουν σ αυτή την επίθεση με την τοπική φορολογία καθώς και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης και της ανταποδοτικότητας των κοινωνικών  υπηρεσιών.  Για αυτό τον λόγο διεκδικούμε άμεσα λύσεις ανακούφισης ώστε να πάρει ανάσες η λαϊκή οικογένεια.

Διεκδικούμε από τη κεντρική και την τοπική διοίκηση :

Για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς:

  •  Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά. Για την άμεση ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας και όχι για νέα κέρδη στους κάθε λογής «φιλάνθρωπους» - επιχειρηματίες.
  •  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για το σχολείο, τον παιδικό σταθμό.

Για τα δημοτικά τέλη:

  • Aπαλλαγή όλων των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων από τα δημοτικά τέλη
  • Μείωση των δημοτικών τελών στο 50 % για τις οικογένειες με βάση την μείωση που έχει υποστεί το εισόδημα του μέσου εργαζόμενου από τα μέτρα  της κυβέρνησης.

Για τις κοινωνικές υπηρεσίες:

  • Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (πολιτιστικά αθλητικά κέντρα, ωδείο , παιδικοί σταθμοί  κτλ ) για τα παιδιά των ανέργων οικογενειών.

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, έλα να βάλουμε φρένο στη συνεχιζόμενη ληστεία του εισοδήματος μας (αυξήσεις ΔΕΗ – χαράτσια- εφορία)
Έλα μαζί μας, να απαιτήσουμε το σταμάτημα της εξαθλίωσης της ζωής μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τηλ. Επαφής: 6973310597, 6978462224, 697
Η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού καλεί  ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του Δήμου μας να παραστούν αγωνιστικά στην Συνέλευση την Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013 και ώρα 6μμ στο Α' Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης (Αλεξουπόλεως 27, Αργυρούπολη).   Θα συζητηθεί και το Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης όπως η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα σχέδια για την 'απασχόληση' των νέων, η υγεία, η παιδεία και το ΜΕΛΛΟΝ μας!
Ακολουθεί η Διακήρυξη της Επιτροπής:
 
                             ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΓΩΝΑ  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
 
Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:
 Κάνε πράξη την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! (ΜΠΡΕΧΤ)
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μαζικών φορέων μας που απαρτίζουν την κοινωνική συμμαχία - το ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι), την ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), την ΠΑΣΥ (φτωχοί αγρότες), το ΜΑΣ (τη νεολαία), και την ΟΓΕ (γυναίκες) - προχωρήσαμε εδώ και ένα χρόνο στην σύσταση της Επιτροπής Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού.
Είμαστε όλες και όλοι αποφασισμένοι να αντισταθούμε αγωνιστικά στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που κύρια πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια, αλλά και πλατιά όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, μέσα από την μάστιγα της ανεργίας, της εκ περιτροπής, ελαστικής και απλήρωτης εργασίας, του τσακίσματος των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την φοροληστεία, τα χαράτσια, τον υποσιτισμό των παιδιών μας, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης.
Επιδιώκουμε ν’αντιπαλέψουμε και να καταργήσουμε στην πράξη την προσπάθεια της συγκυβέρνησης, της τρόϊκα και των κεφαλαιοκρατών από την μια να εξαθλιώσουν το λαό με την καταιγίδα των μέτρων και από την άλλη να ξεπουλήσουν τα ‘ασημικά’ του, δηλαδή την δημόσια περιουσία.
Όπλα μας είναι η αγωνιστική συνεργασία των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας και η κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να απλωθεί στις γειτονιές μας.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι του Δήμου μας
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
 
Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, 
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Επικοινωνήστε  με  την  Επιτροπή Αγώνα
Σωματείο  Συνταξιούχων  ΙΚΑ
Γραφεία                             210 9651696
Σουλιώτης  Γιάννης 6972786076
Λιάππης  Νίκος 6973310597
Σύλλογος  Γυναικών  Αργυρούπολης
Καμπουρούδη  Ελένη 6970836031
Σύλλογος  Γυναικών  Ελληνικού
Χολίδη  Ελένη 6979588077
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Καμαρινού Κυριακή 6976404853
Επιτροπή Ανέργων  
Διαμαντή Φιλιώ                   6978462224
Χολίδης Στέλιος                   6984755558

Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού 28/1/2013

Η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού καλεί  ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους να παραστούν αγωνιστικά στην Συνέλευση την Δευτέρα 28 Γενάρη 2013 και ώρα 6μμ στο Α' Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης (Αλεξουπόλεως 27, Αργυρούπολη).   Θα συζητηθεί και το Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης όπως η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα σχέδια για την 'απασχόληση' των νέων, η υγεία, η παιδεία και το ΜΕΛΛΟΝ μας!

μπρεχτ

Read more:

Όλοι το Σάββατο στις 11 η ώρα στην πλατεία Αγίας Τριάδας Αργυρούπολης , να διαδηλώσουμε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης ενάντια στα μέτρα-λαιμητόμο που μας φορτώνουν στις πλάτες μας η μαύρη κυβέρνηση και τα αφεντικά τους της Ε.Ε.
 Έξω τώρα οι Τροϊκανοί.
Εκλογές άμεσα!!
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης θα βρεθεί στη ΔΕΗ Γλυφάδας για να καταθέσει ακόμη μία φορά δεκάδες λογαριασμούς  συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Σε άλλους είναι ήδη η δεύτερη δόση, σε άλλους ακόμη η πρώτη δόση. Σημασία έχει  να σπάσει ο φόβος μέσα μας , αγαπητοί συμπολίτες και να καταλάβουμε ότι η δύναμη είναι δική μας, εμείς καθορίζουμε τι θα εφαρμοσθεί και τι όχι από τα μέτρα που πέρνουν άλλοι για εμάς.....χωρίς εμάς. Το κριτήριο της δικαιοσύνης και της τιμιότητας είναι αλάνθαστο για τον απλό άνθρωπο, γιατί συνοδεύεται και από το αγνό ένστικτο που τον οδηγεί να ξεχωρίζει τον εμπαιγμό από την ειλικρίνεια των προθέσεων. Έτσι όλοι εμείς καταλαβαίνουμε ότι τα χαράτσια που φορτώσανε στις πλάτες μας, είναι άδικα εκτός από δυσβάσταχτα και πρέπει οργανωμένα , ομαδικά και με πείσμα να αρνηθούμε να τα πληρώσουμε. Αρκετά για τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους στην πολιτική!!   Το "βόηθα με φτωχέ να μην γίνω σαν και σένα"  τέλειωσε πια...
Σας καλούμε όλους να έρθετε κοντά μας, να παλέψουμε , να ορθώσουμε το ανάστημά μας και προπαντός να βρεθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο τις δύσκολες τούτες ώρες.
Όλοι την Πέμπτη 26 του μηνός και ώρα 10 το πρωί μπροστά στην ΔΕΗ Γλυφάδας.
«Ποταμός» χαρατσιών...
 
Παπαγεωργίου Βασίλης

Πεντάδα φόρων φέρνει το 2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν, μέσα σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας και δραστικής περικοπής μισθών και συντάξεων, περί τα 4 δισ. ευρώ σε χαράτσια!

Ειδικότερα: Μέσα στο Γενάρη θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και το ΦΑΠ του 2011. Ολα αυτά τα ραβασάκια αναμένεται να αποσταλούν σταδιακά, μέχρι τα τέλη Ιούνη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ από τον Απρίλη, θα ξεκινήσει η επιβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2012, το οποίο θα απαιτείται να αποπληρωθεί σε πέντε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις έως και το Γενάρη του 2013. Παράλληλα, στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει και τη δεύτερη δόση από το τέλος ακινήτων του 2011, μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Οπως καταλαβαίνει εύκολα, λοιπόν, κανείς, μέσα σε όλη τη διάρκεια του 2012 οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες θα πρέπει να είναι με το χέρι στην τσέπη, γιατί οι λογαριασμοί με τα χαράτσια στα ακίνητα - και όχι μόνο... - θα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο...

Γι' αυτό πρέπει να φουντώσουν όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις ενάντια στο αντιλαϊκό χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης εάν δεν πληρωθεί. Τα σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές, οι Επιτροπές Αγώνα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με οργανωμένη άρνηση πληρωμής, με στόχο να μην περάσει το μέτρο και να καταργηθεί στην πράξη.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης , όσον αφορά την ενημέρωση του κόσμου για το απαράδεκτο χαράτσι που βάλανε στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ένα χαράτσι που αρχικά ονομάσανε προσωρινό , αλλά τώρα ξεκαθαρίσθηκε ότι θα είναι ...παντοτινό. Σιγά-σιγά οι συμπολίτες μας πείσθηκαν, ότι πρέπει να πολεμίσουν την εφαρμογή του και αυτοί που πλήρωσαν έστω την πρώτη δόση, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν ξανά. Πάνω από εκατό λογαριασμούς-χαράτσια κατέθεσαν αντιπρόσωπι της επιτροπής αγώνα στην ΔΕΗ Γλυφάδας σήμερα, 22 Δεκεμβρίου. Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότεροι θα αποβάλουν το φόβο από μέσα τους και θα σηκώσουν το ανάστημά τους στο αδηφάγο τέρας-κράτος.

Όλοι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. έξω από την Εφορία Αργυρούπολης. Μαζί με την Επιτροπή Αγώνα να δείξουμε την αντίδρασή μας στην χαρατσοκαταιγίδα που δεν θα έχει τέλος. Όλοι μαζί μπορούμε!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Έγγραφο2

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης στην ΔΕΗ Γλυφάδας την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Δεκάδες συμπολίτες μας έλαβαν μέρος  , μοιράστηκαν ανακοινώσεις, ενημερώθηκε το κοινό που περίμενε να πληρώσει τους λογαριασμούς του και πολλοί απ'΄αυτούς πείσθηκαν και δεν πλήρωσαν το επαίσχυντο χαράτσι . Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα μίλησε με τον Υποδιευθυντή του καταστήματος της ΔΕΗ , ενημερώθηκε και παρέδωσε λογαριασμούς  στους οποίους φαινόταν οτι εξωφλήθηκε μόνο το αντίτιμο για την ΔΕΗ και τον Δήμο.

Η Επιτροπή Αγώνα, καλεί και πάλι τους συμπολίτες της να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι. Αυτή η ιστορία δεν θα έχει τέλος και πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της να καταλάβει ότι απαιτούμε να πάρει πίσω αυτό το μέτρο. Υπάρχουν χρήματα στις τσέπες και τα ταμεία των μεγαλοκαρχαριών και από εκεί να τα πάρει.  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!

Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s