Νέοι φραγμοί στην Εκπαίδευση

Νέοι ταξικοί φραγμοί και κοροϊδία
Το «νέο» σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η νέα κοροϊδία για το χωροταξικό

Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν κατασκευάσει ένα ολόκληρο πλέγμα νόμων, το οποίο έχει εντείνει στο έπακρο τους ταξικούς φραγμούς στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ, παράλληλα, την έχουν «χαρίσει» στις επιχειρήσεις. Κάθε βήμα που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – και κάθε βήμα που θα κάνει – έχει σκοπό την ολοκλήρωση του παραπάνω «έργου».

Δε θα αναφερθούμε συνολικά στις αναδιαρθρώσεις αλλά στις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πουλώντας φρούδες ελπίδες σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και γονείς στην προσπάθειά της να τους εξαπατήσει για μια ακόμη φορά. Εταξαν νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση το 2013 – 2014 που θα οδηγεί σε ένα «νέο» πανεπιστήμιο. Ενα πανεπιστήμιο που θα «διαλέγει» φοιτητές και σπουδαστές. Το «ξεκαθάρισμα», βέβαια, θα γίνεται μετά το πρώτο έτος, αφού η εισαγωγή, μετά το Λύκειο, θα γίνεται, πρώτα σε Σχολή, και μετά σε τμήμα.

Εταξαν νέα χωροταξικό στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτοί που εξαπάτησαν τους σπουδαστές και τους γονείς τους, φτιάχνοντας ΤΕΙ «σε κάθε πόλη», χωρίς αντικείμενο, τώρα έρχονται να αλλάξουν το «χάρτη»! Οι σπουδαστές που βρίσκονται στο δεύτερο και στο τρίτο έτος των τμημάτων που θα κλείσουν, τι θα κάνουν; Αυτό το θέμα δεν ενδιαφέρει καθόλου την κυβέρνηση και μπορεί να το λύσει με κάποιες «μετεγγραφές» σε «σχετικά» τμήματα». Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Δούλεμα και τότε, δούλεμα και τώρα, παιχνίδι ελπίδων τότε, παιχνίδι ελπίδων και τώρα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s