17 Νοέμβρη, ημέρα μνήμης και αγώνα

Aποφασίζομεν και διατάσσομεν!!!

 

Μνήμες οικτρών ημερών. Δεν κάνουμε την αναφορά μας από μια διάθεση συνεχούς αναμόχλευσης του παρελθόντος, αλλά για την ιστορική μνήμη που πρέπει να περνάει από γενιά σε γενιά και να διδάσκεται. Γιατί η ιστορία διδάσκει, πράγματι, και όποιος λαός ξεχνάει το παρελθόν, θα κάνει τα ίδια λάθη και στο μέλλον.

            Δεν επανερχόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα για να βρίσκουν ευκαιρία κάποιοι να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε πόσοι εξαργύρωσαν το αντιστασιακό τους παρελθόν και που βρίσκεται σήμερα η γενιά του Πολυτεχνείου. Το κάνουμε για να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της αντίστασης σε κάθε τι που γίνεται «για εμάς, χωρίς εμάς». Για να θυμόμαστε ότι ο λαός , έχει τη δύναμη να ανατρέψει όποια εξουσία τον εξουσιάζει παρά τη θέλησή του, αρκεί να ξεπεράσει την λεπτή γραμμή του φόβου και να αντιληφθεί ότι αυτός είναι ο πραγματικός κυρίαρχος!!!

            Τα παιδιά, οι φοιτητές, οι οικοδόμοι, και ο απλός λαός που βρέθηκε στις 17 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο, αυτό το παράδειγμα μας δίνουν. Της πίστης στη δύναμή τους και στον αγώνα τους. Αγώνας για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία του λαού κυριαρχία». Επίκαιρος αγώνας? Αναμφίβολα ΝΑΙ. Τα σημερινά «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προέρχονται από την Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, από τους Τραπεζίτες και  τους Μονοπωλιακούς ομίλους και τα εδώ φερέφωνά τους. Εμείς πρέπει να πούμε το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!   Εμείς Αποφασίζουμε και εμείς Διατάσσουμε, γιατί χωρίς εμάς «γρανάζι δεν γυρνά».

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s