Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

women3Μόνο σαν αστείο ακούγεται !
Αξίζει να σκεφτούμε σήμερα ότι 19 εκατ. βρέφη και 148 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών είναι λιπόβαρα, 22 εκατ. βρέφη δεν προστατεύονται με εμβολιασμούς, 4 εκατ. νεογέννητα πεθαίνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους, 4 εκατ. παιδιά πριν γίνουν 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, ελονοσία και πνευμονία, 2 εκατ. παιδιά κάτω των 15 ετών ζουν με Εϊτζ, 101 εκατ. παιδιά, κυρίως κορίτσια, δεν πηγαίνουν σχολείο, 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύμα παράνομης διακίνησης και εμπορίας κάθε χρόνο, περισσότερα από 250.000 παιδιά υπηρετούν ως στρατιώτες, ενώ 1 δισ. παιδιά στερούνται μία ή περισσότερες βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους.
Οι παραπάνω δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι εκατομμύρια παιδικά μάτια που μας εκλιπαρούν. Αξίζει να μη στρέψουμε το κεφάλι μας από την άλλη πλευρά.
mana[3]
Και στην Ελλαδίτσα μας? Είναι μήπως καλά τα πράγματα για τα παιδιά που βλέπουμε γύρω μας? Τα παιδιά που δεν είναι παιδιά της φωτογραφίας ή της οθόνης! Πάνω από 30% η παιδική φτώχεια στην πατρίδα μας. Παιδιά υποσιτισμένα! Παιδιά που σταδιακά χάνουν το δικαίωμα και την πρόσβασή τους στην μόρφωση. Αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας κατά 27%. Η Υγεία γίνεται από αγαθό, προνόμιο για λίγους. Χτύπημα στα δικαιώματα των παιδιών είναι η ανεργία και η ανέχεια που χτυπά την λαϊκή οικογένεια και στερεί από τα παιδιά βασικά αγαθά. Που τα κάνει να λιποθυμάνε στα σχολεία. Που δεν έχουν χώρους να παίξουν. Που καταστρέφεται το περιβάλλον όπου ζούν για να γίνει «γκέτο» με κατοικίες για υψηλά βαλάντια.
Ποιός χάρτης των δικαιωμάτων των παιδιών προβλέπει όλα αυτά?
Ποιούς κοροϊδεύουν?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s