ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΟΓΕ στηρίζει με απόφαση συμμετοχής τη μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας μαζί με τον Πατραϊκό λαό για την ανεργία από τις 2- 10 Απρίλη.

Οι γυναίκες και οι νέοι συνεχίζουν να κατέχουν το προβάδισμα στην ανεργία όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που αφορούν το Γ΄ τρίμηνο του 2015, παρά το γεγονός ότι και στους άντρες τα ποσοστά (21,2%) καλπάζουν. Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας είναι στο 28,4% ενώ παραμένει σημαντικά υψηλή στους νέους έως 24 ετών φτάνοντας στο 49% και ειδικά στις νέες γυναίκες φθάνει στο 54,3 %

Η ΟΓΕ απευθύνεται στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, των λαϊκών οικογενειών, που είναι οι ίδιες άνεργες, που έχουν άντρες απολυμένους, παιδιά που δεν καταφέρνουν να βρουν ούτε ένα μεροκάματο, στις γυναίκες που ζουν καθημερινά τις συνέπειες της ανεργίας, ιδιαίτερα στις νέες.

Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, την οργάνωσή μας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά. Για το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να δώσουμε αγωνιστικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 Απρίλη στις 6μμ το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Με μια ανάσα να διεκδικήσουμε:

Δουλειά για όλους –Δουλειά με δικαιώματα!

Μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων!

Αθήνα, 1/4/2016

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s