ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόµενοι –Εργαζόµενες, Νέοι και Νέες,
Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγµατοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόµα πιο επικίνδυνα µέτρα, σε βάρος των λαών µας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊµπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισµών µ ε τη Ρωσία.
Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί: • Η συγκέντρωση µεγάλου αριθµού στρατιωτικών δυνάµεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής. • Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάµεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο. • Η ανάπτυξη της λεγόµενης «Πυραυλικής Ασπίδας» στην Πολωνία και τη Ρουµανία για να έχει το πλεονέκτηµα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγµατος σε περίπτωση πολεµικής αναµέτρησης µε τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασµούς που µετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολ οκαυτώµατος. • Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ µε την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαµορφωθεί ένα δολοφονικό µπλοκ δυνάµεων που θα χρησιµοποιηθεί την επόµενη περίοδο για νέους πολέµους και επεµβάσεις.
Ο κίνδυνος γενικευµένου ιµπεριαλιστικού πολέµου χτυπάει την
πόρτα µας.
Να αντιδράσουµε τώρα πριν είναι αργά. ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και εµπλέκει πιο βαθειά τη χώρα µας στους ενδοϊµπεριαλιστικούς ανταγωνισµούς στο όνοµα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθµισης», δηλαδή της προώθησης των συµφερόντων των µεγάλων οικονοµικών οµίλων. Ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άµυνας, η κυβέρνηση καµαρώνουν γιατί διαθέτουν τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην υπηρεσία των ιµπεριαλιστικών επεµβάσεων, γιατί διατηρούν τις στρατιωτικές βάσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και παίρνουν µέρος, µαζί µε τις ΗΠΑ, άλλες ιµπεριαλιστικές χώρες και το Ισραήλ σε ασκήσεις προετοιµασίας πολέµων.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, τον λαό µας είναι η ίδια πολιτική που εµπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς για λογαριασµό των µεγάλων συµφερόντων.
Την ώρα που η κυβέρνηση καταδικάζει την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία σε χρόνια υποχρηµατοδότηση και τους εργαζόµενους σε µόνιµη λιτότητα, διαθέτει για τους εξοπλισµούς, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, εκατοµµύρια ευρώ κάθε χρόνο. Νέο χαράτσι για τα κράτη- µέλη του ΝΑΤΟ, θηλιά για τους λαούς τριών(3) δις δολαρίων, για το 2016!
Να µην εφησυχάζει κανείς.
Στα ιµπεριαλιστικά τάγµατα των ΕυρωΑτλαντικών αποστολών συµµετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, παιδιά λαϊκών οικογενειών κι αυτό είναι προειδοποίηση για τους νέους και τις νέες της χώρας µας.
Ο µύθος ότι η παρουσία της ΝΑΤΟικής αρµάδας στο Αιγαίο συνδέεται µε τις προσφυγικές ροές έχει καταρριφθεί. Η παρουσία της είναι µέρος του γενικότερου σχεδίου αντιπαράθεσης µε τη Ρωσία, συνέχισης του πολέµου στη Συρία και προετοιµασίας νέας επέµβασης στη Λιβύη. Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του, το 1949, δεν ήταν ποτέ και δεν µπορεί να γίνει παράγοντας ασφάλειας υπέρ των λαών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόµµατα του ΕυρωΑτλαντισµού. Είναι λυκοσυµµαχία βαµµένη στο αίµα των λαών και η παρουσία του στο Αιγαίο αποθρασύνει το τουρκικό κράτος, που παραβιάζει τα σύνορα της χώρας µας, µε απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγµούς και αναµονή.
Οι ανταγωνισµοί για την Ενέργεια , τους δρόµους µεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών είναι η βάση των ιµπεριαλιστικών πολέµων. Η αποφασιστική, φιλειρηνική απάντηση του λαού µας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκµετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεµο , την προσφυγιά , τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσµευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε µε τον λαό µας νοικοκύρη στον τόπο του. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 µ.µ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
• ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
• ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εµπλέκει τη χώρα µας, τον λαό µας σε µεγάλες περιπέτειες.
• ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ στους Ιµπεριαλιστικούς πολέµους – Να κλείσουν τώρα οι ΑµερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καµιά εµπλοκή της χώρας µας στους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
• ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
(ΕΕΔΥΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ -ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s